Yahya Azizghodsi Pour

Født 1956 i Iran. Bosat i Danmark fra 1985

Medlem af: Kunstnergruppen " In Mente"
Modtager af Fyns Grafiske Værksteds Bodilpris 2004.
Basisuddannelse: Det Fynske Kunstakademi
Sammenslutninger/grupper: Danske Grafikere
Fyns Grafiske Værksted

Citat. Dronninglund Kunstcenter:

“Modsætningen og spændingen mellem mennesket og dets omgivelser er et forhold, den iranskfødte grafiker Aziz konstant kredser om. I sine ætsninger ser man ofte græske arkitektur-fragmenter i samspil med menneskekroppen og antydede skygger af åndeagtige væsener.

Det er med andre ord én af milepælene i hele den menneskelige historie, Aziz bruger som tema for sin kunst. En historie om mennesket, der når til nye indsigter om sig selv, deriblandt det første fundament for de menneskerettigheder, der i dag er udgangspunktet for al politisk tænkning. Men også en historie om, hvor langt der kan være mellem de høje idealer og den praksis af vold og ødelæggelse, som har været vores fælles lod.

Det er således en eftertænksom og alvorlig kunst, Aziz byder på. En kunst, og nogle billeder, som vil mere end blot at være dekorative sofastykker. Ætsningernes fine gradueringer mellem sort og hvid skaber imidlertid også en meget poetisk og drømmeagtig atmosfære, hvilket understreges af de små engle, man altid finder et eller andet sted på billederne. Med kunstnerens egne ord er de med til at understrege den ydmyghed overfor livet, han prøver at tillære såvel sine børn som os beskuere."